Alla inlägg under oktober 2008

Av småländskan - 15 oktober 2008 20:21

Jag tog en chansning idag och hoppade in på en drop in salong.

Ville förändra min snälla rödbruntonade page till något tuffare.

Tänkte mig att klippa upp håret en hel del, men spara längden och göra slingor i olika färger så det blev tufft och rufsigt.

Jag hade ritat upp en bild och förklarade hur jag tänkt mig.

Resultatet blev i och för sig uppklippt, men hon klippte även av ca 3 cm i nacken vilket gjorde det till en kort snäll frisyr.

Hon gjorde folieslingor, men tyckte inte de skulle tonas i olika färger.

Det var väl OK, men nacken ser mesig ut och jag som hade tänkt mig flikigt runt om på längden och mot ansiktet, men nu är det rakt nertill och fluffigt på övre delen av huvudet. Det blev en tantfrisyr!

Även om jag är en 43 årig tant så ville jag ju se busig ut, inte mesig som nu!! Snyft!!

Det blir förhoppningsvis bättre om några dagar, menjag tvivlar på att jag kommer få till det som jag hade tänkt mig från början. Tyvärr......

Av småländskan - 13 oktober 2008 09:01

Om du som läser det här också jobbar på café så skriv gärna några rader til mig.

Jag skulle gärna vilja veta hur långa pass ni arbetar, hur ni gör med raster och vad ni tjänar i lön?

Där jag jobbar har vi t.ex inte riktiga raster och inga lunchraster utan vi får ta ca 10 minuters rast i rummet intill, men samtidigt svara i telefonen eller hoppa in och jobba om det blir kö. Att jobba t.ex från 9-17.30 och endast få två 10 minuters raster är väl saftigt tycker jag. Det känns i både kropp och knopp !!

Dessutom är lönen ingen höjdare precis och vi har bara 20% personalrabatt på vissa saker och ingen rabatt på det andra.

Av småländskan - 12 oktober 2008 21:00

börjar alldeles strax på TV.....Pretty women

Det är ju inte någon djup kulturell film precis, men en så härlig feelgood film. Jag har sett den många gånger och gillar den fortfarande.

Men min senaste favorit är helt klart "Mamma Mia filmen".

Den har jag sett 2 gånger i somras och jag blir bara så glad av den precis som jag blir av Pretty women.

Vad har du för favoritfilmer?

Ge mig gärna tips!


Nu är det värsta gjort vad det gäller förrådsstädningen och ca 20 säckar har lämnat/ska lämna huset på väg till välgörande ändamål och till soptippen. Men jag fattar ändå inte hur vi kan ha så mycket saker kvar!

Resten av förråd nr 2 ska vi fortsätta med på tisdageftermidag så vi blir klara och till helgen ska vi tapetsera ett rum. Så här är det full rulle!


På torsdagkväll kommer vår äldsta dotter som är 20 år hem från Göteborg och stannar en vecka. Hon flyttade hemifrån för snart 7 veckor sedan och nu är det första gången som hon kommer hem, men jag och yngsta dottern har hälsat på henne en helg. Så nu blir det "fullt ös" för hennes del med alla gamla kompisar, men egentligen är hon "ledig" från skolan för att skriva en "uppsats" så det ska ju också hinnas med.


God natt - för nu måste jag upp till min film som redan har börjat, men jag kan ju den, även om det säkert är några år sedan jag såg den sist.

Av småländskan - 12 oktober 2008 11:04

Jag har haft ytterligare 8 nya läsare sedan i går kväll !!

42 olika läsare på exakt 4 dygn (dvs sen jag startade) är ju i snitt 11 nya läsare/dag! Det är kul och spännande att fundera över vilka ni kan vara....


Något som inte är lika kul och spännande är dagens sysselsättning = vi rensar ur förråden i källaren!

Snart har vi tömt ett av förråden så just nu står det saker överallt som ska slängas, skänkas, sorteras, organiseras och sen ställas tillbaka i våra städade förråd.

Vi får väl se hur mycket vi hinner och orkar idag.

Det är inte kul, men säkert väldigt skönt och tillfredställande när det är klart.


Hoppas du som läser det här har roligare saker för dig idag när det är söndag!

Av småländskan - 11 oktober 2008 21:13

Jag startade min blogg i onsdags dvs för 3 dagar sedan, har inte berättat för någon om den, men har ändå redan haft 34 olika personer som varit inne här och läst.

Det tycker jag är skitkul - om man nu får säga så......


God lördagkväll på er allihopa och trevlig söndag!

Av småländskan - 10 oktober 2008 10:01

Vad gör man åt pälsen på vinterhalvåret när det är blött, lerigt och slaskigt ute?


Vår hund är en Bearded collie som snart är 3 år. Hans ben och tassar är långhåriga och ser ut som "håriga päls ski-boots från 80-talet" så de är inte roliga att ha att göra med !!


I det här landet när det i stort sett är tråkigt novemberväder året runt är inte Bearded collie en idealisk hundras! För Maltes tassar och ben förvandlas snabbt till toviga illaluktande "dreadlooks" pga allt grus som fastnar i pälsen och bildar tovor.


Hur gör du med din hund?

Brukar du klippa ner pälsen kort några gånger om året eller duschar du och kammar hunden i stort sett varje dag?

Ge mig gärna tips och råd - TACK på förhand! 

Av småländskan - 10 oktober 2008 09:30

Det är som ni vet inte lätt att hålla liv i ett förhållande/äktenskap och det går verkligen i vågor. Hur det funkar mellan två personer beror ju också mycket på det som händer runt omkring, t.ex hur det är på jobbet, hur barnen uppför sig, hur man har det ekonomiskt och framförallt så brukar tid och ork spela en stor roll.


Vi har varit tillsammans i 23 år, bott ihop i snart 22 år och varit gifta i 19 år (den 23 december - ett bröllopsdatum som inte uppskattades av alla i släkten!).

Under årens lopp har det varit en del rejäla kriser, men tryggheten, gemenskapen och kärleken har lyckats vinna varje gång.


Men i vintras var vi redo att ge upp!

Vi tyckte att vi bara gjorde varandra ledsna, inte ville samma saker och hade olika drömmar om framtiden. Efter många diskussioner, bråk, tårar och kramar beslutade vi oss för att separera vilket vi gjorde 1 februari.


Det var tungt att dela upp sakerna och flytta till en liten lägenhet, men det var ändå jag som flyttade för jag kände att jag skulle aldrig ha varken ork eller ekonomi att behålla radhuset. Barnen hade sängplatser även hos mig och kunde bo där de hade lust och jag och min man turades även ibland om att bo med barnen (som är mellan 12-20 år) i radhuset.


Vi var vänner och tog detta beslut gemensamt, men målet var att känna efter vad vi ville genom att dela på oss - inte att skiljas.

Det var en jobbig vår och jag grät mycket och oroade mig för hur framtiden skulle bli. Men under sommaren kände vi båda mer och mer att vi ville vara tillsammans och bo ihop.


Så sedan 1 augusti är vi återförenade här i huset och allt känns lugnt, tryggt och kärleksfullt.

Vi får acceptera att vi är olika, vill olika saker och ibland inte talar samma språk, men vi kände ändå båda två att fördelarna och kärleken mellan oss vägde mycket tyngre än nackdelarna.

När min man sa: "-Jag känner mig halv utan dig." så var det inte så mycket att tveka på längre!

Av småländskan - 9 oktober 2008 12:04

Är du som jag alldeles för rund och go.....??

Då kanske vi kan slå oss ihop och bilda en alldeles egen vikt grupp.

Oftast vet vi ju precis hur vi ska gå ner i vikt, men vi behöver bli puschade, motiverade, ha tummen på oss och få det att kännas roligt ELLER HUR?


Så hör av dig till mig om du vill att vi hjälps åt att peppa varandra, ge varandra tips om mat och motion och så väger vi och mäter oss en gång/vecka och rapporterar tillvarandra. På det viset får vi tummen på oss att visa resultat!


Vem är då jag vad det gäller vikt?

Jag är 43 år, 1,67 lång och väger 84 kg dvs ca 20 kg för mycket om man ska följa ett normalt BMI och vad Viktväktarna och andra viktklubbar rekommenderar.

Fram tills jag var 26 år och blev gravid för andra gången så vägde jag 56 kg - det känns helt otroligt nu!!

Men sedan dess (dvs de senaste 16 åren) har vikten för det mesta varit mellan 70-75 kg.

För 7 år sedan var vikten nere på 65 kg (med hjälp av Viktväktarna) och som högst nu och för 2 år sedan då jag också vägde 84 kg, men lyckades gå ner till 76 kg med hjälp av Herbalifes shaker.

Varför ska det vara så svårt att hålla vikten när man väl har lyckats få den att gå åt rätt håll ???

Ovido - Quiz & Flashcards