Alla inlägg under mars 2009

Av småländskan - 22 mars 2009 19:26

Har knappt inte haft ont av tandutdragningen/ operationen alls.   : )  

Skönt att något är positivt vad det gäller tänderna!


Fredagsmorgonens vägning visade tyvärr 3 hg plus   : (

Så min man gick med ett nöjt leende ner till trimmern och skalade av sig ALLT hår. Han hade fått ca 1 cm gråbrunt hår som låg som en tjock heltäckningsmatta på huvudet och kliade så han tyckte det var såååå skönt att bli av med det.

Inte var han särskilt snygg i det, men jag väntar ju på att hans tjocka kalufs med de stora lockarna ska växa ut. Men den frisyren är kanske bara ett minne blott och kanske mår den bäst av att vila i frid efter att ha varit borta i minst 10 år.....för den blir kanske sig aldrig lik igen!


MEN detta betyder INTE att jag ska ge upp min viktresa neråt!!

Även om helgen inte har gått i GI-dietens tecken!

Men jag kom nyss hem från en timmes rask stavgång så lite duktig har jag varit i alla fall!


I går hade vi 3 gäster här -  det blev en trevlig kväll med vin, ytterfilé och potatisgratäng. Till kaffet skulle jag bjuda på vaniljglass och kladdkaka, men......kladdkakan var borta!!! 

Det visade sig att den hade sonen i huset och hans kompis ätit upp utan att fråga om det var ok!!! Suck......

Det fick bli vaniljglass och hallon som jag tinade upp i micron - det var ju gott det också! Speciellt med en Baileys till  : )

Av småländskan - 20 mars 2009 14:18

De bände, karvade o vred men tanden flyttade sig inte så det slutade med att de även den här gången fick skära upp tandköttet runt tanden och slipa roten från insidan. : (   Men idag tog det "bara" 1,15 mot 2 timmar förra gången....

Nu är jag svullen, blodig, öm och tandlös!

Har 2 stora gluggar som syns när jag skrattar och en tredje ska det bli om 3 veckor! Suck!

Av småländskan - 19 mars 2009 20:34

11 besökare här i går och 8 idag och ändå är det bara en som röstat!

Kom igen o rösta nu!


Har just varit ute och stavgått en timme med en kompis. Skönt att ha det gjort och lättare att komma iväg när man är två.


Läget i huset är att alla nu är friska. Skönt!


Lilltjejen (snart 13 år) tog tåget med en kompis till storasyrran (snart 21 år) i Göteborg idag. De ska vara där i 3 dagar nu och mysa, shoppa, äta gott och hitta på kul saker tillsamamns alla tre.


 Själv ska jag ju roa mig med att dra ut en tand i morgon kl. 12  : (   så strax efter 12 är jag tacksam om ni håller tummarna för mig!!


*GOD NATT OCH SOV GOTT *

i alla fall om ett par timmar......


Av småländskan - 18 mars 2009 09:44

....för jag har inte haft något att skriva om här i sjukstugan.


Yngsta tjejen i huset har varit sjuk fredageftermiddag - tisdag med kramper i magen och illamående blandat med lite feber och trötthet, men hon kräktes bara en gång fredagkväll och en gång söndageftermiddag så det verkar inte vara magsjuka.


Tonårssonen var hemma från skolan i fredags med feber, "pigg" i helgen och hemma pga illamående på måndagen ...... känns lite som om han kanske ville slippa undan skolan och vara hemma och sova. Samtidigt vill jag inte misstro honom.


Maken har varit dålig måndag-tisdag med feber, lite illamående och rejäl värk i hela kroppen.


Själv har jag ju känt mig lite konstig i en vecka nu - men inte sjuk!

Började ju med yrsel o värk i örat/käken och öm i nacken och övergick sen till "fjärilar i magen", öm i kroppen och trött. Kanske blev inte mitt mer än så....håller tummarna för att jag slipper bli sjuk "på riktigt."


Idag jobbar jag bara 3 timmar och det är härligt väder med blå himmel, solsken och några plusgrader - så det känns som en bra dag !!   : )


Mindre bra blir fredagen då jag ska dra ut kindtand nr 2 (av 3) - känns ju lite oroligt eftersom det gick som det gick när jag drog ut den förra kindtanden!!  : (   Klicka på kategori "tandställning" här till höger om du inte läst om det tidigare och vill veta mer.....


* HA EN BRA DAG! *

Av småländskan - 15 mars 2009 13:07

Jag gissade på att det skulle bli "operalåten" eller "snälla snälla" som skulle vinna igår och de blev ju 1:a och 2:a.

Egentligen så gillade jag igår mest låten som sjöngs av mörka söta  Emilia.

Men ju mer jag lyssnar på "snälla snälla" ju mer gillar jag texten - den säger en hel del om hur man kan känna i det läget!

Men på nya Melodifestival-CD:n så tycker jag och min man mycket om Jonathan Fagerlunds låt som inte ens gick vidare i den delfinalen som han var med i.


Dottern är hängig och har fortfarande riktigt ont i magen så fort hon äter något och 37,6 i feber, men hon kräktes bara en gång i fredags sedan lugnade magen ner sig vad det gäller det.

Vi andra har inte blivit smittad....än så länge och det är skönt!! : )

Men vi känner oss sega o trötta....


De mystiska spåren i trädgården visade sig vara sonen som smugit iväg för att köpa läsk och jordnötsringar med en kompis på Statoil vid halv 3 på natten!!

Suck! 

Av småländskan - 14 mars 2009 12:30

...på vår baksida! Stegen går fram och tillbaka längs med häcken fram till vår altandörr.Vem kan det vara?

Har sonen haft nattligt besök....?

Har han varit ute "på rymmen" i natt?

(Han var hemma från skolan igår för att han vaknade med 38,6 i feber och huvudvärk).

Eller har vi haft en smygande inkräktare på baksidan?

Mystiskt!

Tonårssonen som är 17 år hörde jag vara uppe i köket vid 4 idag på morgonen/natten och sen på toa så han lär ju sova hela dagen efter en natt vid datorn....??? eller vad han nu kanske har hittat på i natt!!


(Vi bor i ett "suteräng-radhus" där tonåringarnas rum, datorrummet och ett litet TV-rum/gästrum är nere och kök, vardagsrum och vårt sovrum uppe på entréplanet.)


I går eftermiddag fick vår snart 13 åriga dotter magsjuka, hon var dålig i magen hela eftermiddagen, hade 37,8 i feber, men kräktes bara en gång i går kväll, men då kom det helt oväntat och mycket! 

Nu håller jag tummarna för att jag och min man slipper bli sjuka !!!  : (

Av småländskan - 13 mars 2009 12:12

...så det känns ju skönt, men jag kom inte under 80 kg som jag hoppades på för idag på morgonen stod vågen på 80,1 kg.

Så jag har minskat exakt -4,6 kg på 10 veckor dvs nästan -0,5 kg/veckan och det tror jag/hoppas jag är en takt som gör det lättare att hålla vikten i längden.


Nu har jag jobbat på caféet sedan kl 9 och har nu 1,5 timmes rast och sen ska jag till fritids för att jobba där fram till 17.30 - så det fick bara bli en snabbis här för nu måste jag äta.


*Trevlig helg*

Av småländskan - 12 mars 2009 22:29

... lite yr och så värker det i ena örat, men för övrigt känner jag mig frisk. Konstigt!

Hoppas det gått över i morgon!


I morgon vid 8 tiden är det väg- och mätdags igen och nu håller jag tummarna för att jag ska ha kommit under 80 kg. Förra fredagen vägde jag 80,6.

Jag har ju lovat mig själv att när jag kommit under 80 kg (dvs minskat ca 5 kg) så ska jag beställa en fotbehandling med fotmassage för det verkar så skönt!

Håll tummarna för mig!


*God natt o sov gott *

Presentation

Omröstning

Vilken årstid gillar du bäst?
 vinter
 vår
 sommar
 höst

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards