Alla inlägg under februari 2009

Av småländskan - 16 februari 2009 09:38

Känner mig inte särskilt pigg, jag fryser, är hes och hals, huvud, axlar o öron värker. Inte kul!

I dag jobbar jag bara 4 timmar på fritids mellan 13-17 så jag ska försöka orka med det. Det är ju säkert där jag blivit smittad bland alla förkylda barn - men ska jag då gå dit och smitta andra....? Ett svårt val, men har man inte feber så går man ju till jobbet......plikttroget!

"Problemet" är bara att alla på fritids är ju alltid ute i minst en timme på eftermiddagen och det är ca -10 grader ute så jag kommer väl hacka tänderna hela tiden.......


Makens veteran ishockeylag kom 4:a av 12 lag i helgens cup, men idag är det inte mycket "go" i honom. Han har ONT i absolut varenda del av kroppen! "Gubbar" som han (snart 44 år) ska inte tro att de kan leka hockeystjärnor på äldre dar utan att få äta upp det surt efteråt!!  : )


Vad det gäller tandställningen så har jag ju varit nära att ge upp, men det blir ju lättare att äta och prata  för varje dag som går och gör inte så ont längre i tungan och på kindernas insidor, men jag känner mig aldrig ren i munnen och känner ju konstant stålpinnen som går i gommen från kindtand till kindtand. Den trycker mot tungan och mat fastnar hela tiden i dess fästen.

OM jag ska stoppa det hela och ge upp innan det är för sent så måste det ju ske nu! För på onsdag kl.10 ska jag dra ut 2 (av 3) kindtänder för att sedan (när alla tre är borttagna) sätta in rälsen i både över- och under käken. Där de sedan ska sitta i ca 2 år. Suck!  : (


Nu ska jag upp till sängen igen för jag fryser så mycket att jag behöver rulla in mig i täcket en stund. Hej för idag!

Av småländskan - 14 februari 2009 16:10

...äter lösgodis som jag köpte nyss när jag handlade mat.

Ingen stor påse - max 25 bitar, men i alla fall.......

De första bitarna var sååå goda, men nu har jag 8 bitar kvar och börjar må illa efter att ha proppat i mig de andra på en kvart!

OK för lördagsgodis - men ändå såååå onödigt!

Ja ja gjort är gjort och eftersom jag nu mår illa så kanske det ändå leder till

att jag inte blir sugen på godis på ett tag.

Det vore ju bra!  : )

Av småländskan - 14 februari 2009 12:55

Idag på morgonen var det -0,7 kg sen igår morse!

Det är ju toppenbra!

Men om ni läst det jag skrev igår om vadet med min man så förstår ni dagens rubrik!


Idag har jag ont i halsen, huvudvärk och fryser  : (

Men har trots det varit ute 1 timme på förmiddagen i skogen med hunden i det härliga soliga vintervädret.


Strax ska jag och yngsta dottern åka till ishallen för att se när min man spelar veteran-ishockeymatch. Första matchen förlorade de med 2-5 och andra vann de med 7-1 så nu får vi se hur det går i den tredje matchen. I morgon blir det ytteligare 1 eller 2 matcher beroende på hur det går i cupspelet för dem.


Fick du någon alla hjärtans dag present?

Jag fick (vilket jag inte trodde) 10 orange/korallfärgade rosor och en lång puss och kram på morgonen innan han åkte till ishallen.

Det kändes mysigt!

Av småländskan - 13 februari 2009 18:16

Vad är felet?

Jag tycker jag ätit som jag ska dvs nyttigt och GI-inspirerat.

Mycket ägg på olika sätt, kött och grönsaker, frukt, druckit citronvatten och tagit 1-2 Herbalife protein smootie shake/dag.

Men igår och idag så känner jag mig bara frusen och trött. Visst det är snöigt och kallt ute, men.....

De 2 första veckorna gick jag ju ner -0.9 kg och -0,8 kg, men nu den 3:e veckan upp +0,1 kg! Varför??


Jag som har ett vad med min man om att han INTE får raka skallen så länge jag går ner i vikt!

Idag hade han ett stort smile när han tog fram trimmern och lät det ca 1 cm långa håret falla. Har man som han egentligen ett tjockt lockigt hår och inte alls är tunnhårig så ska man ju ha hår tycker jag, men det tycker inte han! Han hatar sitt krull och trivs bäst i alldeles nyrakat hår.

Men skam den som ger sig jag ska se till att han har lockar till sommaren och att jag är flera kilo lättare - så det så!!


Strax ska jag åka till ishallen för att se på honom när han spelar en veteranhockeymatch. Det är stor cup i helgen för ca 200 "gubbar" från 35 år och uppåt, så min man kommer hålla till i ishallen hela helgen!

Han lär inte hinna med något alla hjärtans dag mys eftersom han i morgon kommer vara där mellan 7.45 - 20.00 för att då gå direkt på "bankett och fest" med alla gubbar.

De fruar som vill får komma till dansen sen vid ca 21.30, men jag tror jag skippar det....känner mig inte upplagd för det och han har säkert roligast själv med alla gamla hockeykompisar!

Av småländskan - 12 februari 2009 19:51

...är det i morgon!

Jag minns hur rädd jag var länge efter att ha sett de hemska skräckfilmerna fredagen den 13:e del 1 och 2 som jag såg i början av tonåren....

Jag hatar skräckfilmer!


Tror du på skrock och känner att fredagen den 13:e är en otursdag så att man ska vara försiktig och akta sig?

Jag reagerar på datumet, men tänker inte så mycket på det när den dagen är, men skrock som att aldrig lägga nycklarna på bordet följer jag för säkerhets skull....  : )


På lördag är det Valentin dvs Alla hjärtans dag!

Vad hittar ni på då?

Ger du bort presenter och blommor till familjen och den du älskar?

Av småländskan - 11 februari 2009 19:29

...utförsskidåkning idag!

Det blir bara ca en gång/år så man blir snabbt ganska mör i benen när man åkt några gånger upp o ner i skidbacken.

Vi stack iväg hela familjen 8 mil idag till ett ställe med 4 backar och 3 liftar (+barnbacke/barnlift) för att åka eftermiddagsåkning efter att ha jobbat några timmar på förmiddagen.Kul att göra något ihop och få lite sportlovskänsla när barnen är lediga den här veckan!

Vi var borta mellan 11-18 och väl hemma så avslutades dagen INTE med GI-middag utan med pizza. Men jag åt bara 1/4 del av en Vesuvio så det var ju inte såååå farligt.....??!!  ;)

Av småländskan - 10 februari 2009 18:10

Hur ska jag göra?

i morgon har jag haft del 1 av tandställningens 3 delar i munnen i en vecka.

Visst har jag vant mig så att det blivit lättare att äta, men det är fortfarande problem med att maten fastnar i pinnen över gommen och i själva tandställningen runt kindtänderna.Dessutom är det svårt att tugga så jag sätter stora bitar halsen.


Tandställningen skaver i kinderna och på tungan och jag "pratar inte rent" utan pratar otydligt och lite sluddrande som om jag hade en stor hård karamel i munnen samtidigt som jag pratar. Inte kul!


De andra problemen går kanske över eller så vänjer jag mig vid dem, men talet lär ju vara så här i ca 2,5 år!

Det ställer till problem både i skolan och på caféet där jag jobbar eftersom både kunder och barn o vuxna i skolan har svårt att höra vad jag säger.

Kan jag verkligen ha tandställning med de 2 jobb jag har om det påverkar talet så?


Dessutom känner jag mig aldrig ren i munnen utan som om jag har en massa saker i munnen som inte hör dit - och så är det ju också!


Jag börjar få lite panik och känner att jag kanske skulle hoppa av det hela och be dem ta bort den del de satt dit istället för att jag om en vecka ska dra ut 3 tänder och sedan sätta in de andra två delarna dvs "rälsen" på över- och underkäkens tänder.


Men hur dum känner man sig inte då om man hoppar av efter att man tackat ja till att få tandställningen?


Och vad får jag betala för det de redan gjort?

D.v.s undersökningar, tandavtryck, gipsmodell av mina tänder, del 1 av tandställningen, insättningen av den, o.s.v

Det kanske blir lika mycket som jag skulle få betala för allt dvs ca 14 000 kr för jag lär ju inte få några bidrag när jag inte fullföljer det hela.......

(Allt som allt skulle det egentligen kosta ca 30 000 kr)


Ska jag betala en massa tusenlappar och ändå ha mina 2 mycket sneda tänder kvar?

Men må bättre, tala tydligare, känna mig ren i munnen, slippa dra ut 3 friska tänder, slippa ha ont av skavande tandställningar och värk i tänder som flyttas med tandställningens hjälp.


Eller ska jag stå ut med allt jag beskrivit i början av detta inlägg i 3 år och få ett fint leende?


Allt detta snurrar i mitt huvud nu fram och tillbaka.......

Av småländskan - 9 februari 2009 18:24

Jag blir ju sååå nyfiken på vilka 15 som varit inne här på min blogg och läst idag !

Vilka är ni?

Hur har ni hittat hit?

Skriv gärna en hälsning genom att klicka på kommentera så blir jag såååå GLAD!

Ovido - Quiz & Flashcards